Fintech-bedrijf FinNexus is naar verluidt van plan om XRP (XRP) en de XRP Ledger te gaan gebruiken voor het uitgeven van getokeniseerde activa. Dit stelt het bedrijf in zijn onlangs verschenen roadmap.

Het tokeniseren van activa houdt in dat traditionele activa zoals aandelen en obligaties op een blockchain worden gezet. Zij worden dan vertegenwoordigd door een digitaal token waardoor transacties met dat token makkelijker kunnen worden verwerkt en bijgehouden. Het is een belangrijk onderdeel van de decentralized finance (DeFi) revolutie die voortkomt uit blockchain-technologie wat de traditionele finance-wereld efficiënter en goedkoper moet maken.

FinNexus bestempelt zichzelf als een “one-stop shop protocol” waarop een marktplaats wordt gebouwd met getokeniseerde activa. Het fundament van het protocol is de publieke blockchain WanChain, maar in de roadmap stelt FinNexus dat het verschillende publieke blockchains met elkaar wil verbinden om een dergelijke marktplaats te kunnen realiseren. Zo valt te lezen:

“Samenwerking en partnerschap zijn cruciaal voor het succes van ons bedrijf. In 2020 zal onze focus liggen op samenwerking met andere openbare chains, in aanvulling op Wanchain (WAN), om niet alleen verbinding te maken in protocollen, maar ook in bedrijven en gemeenschappen.”

Het uiteindelijke protocol zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2020 gelanceerd gaan worden.

DeFi wordt steeds populairder naarmate de ontwikkeling van blockchain-technologie vordert. Onlangs werd bekend dat ethereum (ETH) de DeFi-sector domineert. Dit blijkt uit het feit dat de hoeveelheid ETH die vast is gezet voor DeFi-oplossingen met 170% is gestegen. Daarnaast bleek uit onderzoek van blockchain-analysebedrijf ConsenSys dat de groei van de DeFi-sector mogelijk bij kan dragen aan de decentralisatie van het gehele netwerk.

Ripple is ondertussen bezig met de snelle uitbreiding van Ripplenet. Onlangs bond het een Thaise exchange voor snellere XRP-conversies in het land. Ripple tracht het netwerk naar zoveel mogelijk landen wereldwijd uit te breiden om internationale transacties nog sneller en goedkoper te kunnen maken.