XRP (XRP) is met bijna 12% gestegen en is daarmee veruit de sterkste stijger in de cryptocurrency markt vandaag. De volgende twee aankondigingen hebben wellicht daartoe geleid.

Ripple, het bedrijf achter XRP, heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met International Money Express (Intermex), een beursgenoteerd transactiebedrijf. Dat meldt Intermex middels een persbericht gepubliceerd op 4 februari.

Intermex wordt lid van RippleNet en zal gebruik maken van de on-demand liquidity (ODL) oplossing van Ripple dat XRP gebruikt voor snelle en goedkope grensoverschrijdende betalingen.

Intermex richt zich over het algemeen op Latijns Amerika en de Caribische omgeving voor grensoverschrijdende betalingen. Intermex gaat voornamelijk RippleNet gebruiken voor snellere transacties tussen de Verenigde Staten en Mexico. Bob Lisy, CEO van Intermex, zegt het volgende over de samenwerking:

“We zijn verheugd dat we dit partnerschap met het Ripple-team zijn begonnen en kijken uit naar de implementatie van nieuwe oplossingen op RippleNet en ODL om de groei te stimuleren en meer efficiëntie te leveren.”

Volgens de Wereldbank is Mexico het derde land ter wereld dat de meeste grensoverschrijdende betalingen ontvangt, zo’n $36 miljard ging in 2019 op deze wijze naar Mexico. Het meeste hiervan is afkomstig vanuit de VS.

Intermex is een van de grootste internationale dienstverleners voor transacties tussen de VS en Mexico en verwerkt meer dan 30 miljoen transacties per jaar tussen beide landen. Sinds eind vorig jaar werkt Ripple ook samen MoneyGram. MoneyGram richt zich tevens op transacties tussen de VS en Mexico en is een van RippleNet’s grootste partners.

Daarnaast heeft BitMEX, een handelsplatform voor cryptocurrency derivaten, op 4 februari aangekondigd dat het een nieuw perpetual swap product met XRP nu aanbiedt op de exchange. Dat komt wellicht als een verassing aangezien het bekend is dat CEO Arthur Hayes geen fan van XRP is.

Op het moment van schrijven is de koers van XRP naar $0,28 gestegen. Onlangs zei Ripple dat massa-adoptie van XRP en blockchain-technologie steeds dichterbij komt. Tevens kondigde het freelance-platform goLance aan dat het Ripple’s ODL gaat gebruiken.