De CTO van Ripple, David Schwartz, heeft tijdens de 19e aflevering van Ripple Drop een aantal interessante uitspraken gedaan. Zo zou hij werken aan interessante nieuwe functies voor de XRP Ledger waardoor bijvoorbeeld stablecoins op de ledger gelanceerd zouden kunnen worden.

In een kort interview vertelt Schwartz over zijn verleden bij Ripple en de geschiedenis van de XRP Ledger. In het begin waren er enkel nog snelle transacties mogelijk, echter realiseerden het ontwikkelaarsteam en Schwartz zich later dat er veel meer mogelijk was.

Zo stelt Schwartz dat “de eigenschappen van de algoritmes die we ontwikkelden ook andere dingen mogelijk maken, zoals decentralized exchanges.” Schwartz legt uit dat de ontwikkeling van de XRP Ledger net als bij de meeste andere blockchain-platforms traag gaat maar dat hij in zijn tijd bij Ripple een aantal voorstellen heeft gedaan.

Schwartz heeft onder andere een aantal verbeteringen van het kern consensusmechanisme voorgesteld. Maar het interessantste is misschien de mogelijkheid om stablecoins op de ledger te kunnen baseren:

“Stablecoins zijn een voor de hand liggende use case, maar het hoeven niet alleen stablecoins te zijn. Het kunnen in wezen ook digitale activa gekoppeld aan een externe activa zijn.”

Een gegeven dat stablecoins op de XRP Ledger zo interessant zou maken is de “gegarandeerde liquiditeit” die voortvloeit uit de door Ripple ontwikkelde ledger mechanismen. Wanneer stablecoins en aan andere activa gekoppelde digitale activa het licht gaan zien is niet bekend.

Onlangs werd bekend dat Ripple, het bedrijf dat financiële producten op de XRPL bouwt, samen gaat werken met de Europese betalingsverwerker Azimo. De technologie van Ripple zal gebruikt gaan worden om overboekingen tussen Europa en de Filipijnen te faciliteren.