Betalingsverwerker BitPay maakt het vanaf volgende week mogelijk om zogenaamde gift cards, oftewel cadeaubonnen, te kopen met de XRP cryptocurrency. Deze gift cards worden geaccepteerd in een aantal van de grootste winkels van de Verenigde Staten zoals Amazon.

Het nieuws kwam 18 januari naar buiten via een twitterbericht van cryptocurrency-fan Tiffany Hayden, dat geretweet werd door Tony Gallippi, medeoprichter van BitPay:

De cadeaubonnen kunnen vanaf volgende week gekocht worden via de app van BitPay op iOS en Android. Naast Amazon kunnen de gift cards ook gebruikt worden in grote winkels en restaurants als Home Depot, GameStop, DoorDash, Domino’s en Burger King.

BitPay maakt het mogelijk voor bedrijven om gemakkelijk betalingen in cryptocurrency te accepteren. Dat het bedrijf van plan is om XRP te ondersteunen kwam al vorig jaar oktober naar buiten. In december begon BitPay met de ondersteuning van drie stablecoin: USD Coin (USDC), Gemini dollar (GUSD) en Paxos Standard Token (PAX). BitPay accepteert al betalingen met bitcoin (BTC), ether (ETH) en bitcoin cash (BCH).

Begin deze week kondigde BitPay aan dat het nu mogelijk is om goud te kopen met cryptocurrency via BitPay. Het bedrijf werkt daarvoor samen met OneGold, een online goudmarktplaats.

BitPay zegt dat het cryptocurrency-betalingen verwerkt in meer dan 200 landen in de wereld. De cadeaubonnendienst is echter alleen voor klanten in de Verenigde Staten. Sonny Singh, COO van BitPay, zei onlangs dat hij verwacht dat bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 dit jaar zal passeren.