Volgens Ripple CEO Brad Garlinghouse zal in 2020 ongeveer de helft van de top 20 banken in de wereld actief crypto verhandelen en beheren. Garlinghouse deed zijn voorspelling voor het nieuwe jaar in Ripple’s meest recente Insight-artikel.

In het artikel spreken verschillende vooraanstaande figuren binnen Ripple hun verwachtingen uit voor het nieuwe jaar. De meeste van hen zijn het erover eens dat de adoptie van cryptocurrency verder toe zal nemen, waaronder de adoptie van de cryptocurrency van Ripple’s ecosysteem; XRP (XRP):

“XRP is een digitaal activum op maat ontworpen om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken. Een aantal bedrijven, waaronder MoneyGram en goLance, en applicaties hebben deze use case onderschreven en we verwachten dat nog meer zullen toetreden tot de adoptiecurve in het komende jaar.”

Daarnaast verwacht Ripple SVP of Product Asheesh Birla dat bedrijven als PayPal de blockchain-sector zullen betreden door cryptocurrency breder te ondersteunen. Marcus Treacher van Ripple verwacht dat dit vooral interessant zal zijn voor internationale microbetalingen, waarvoor XRP gebruikt zou kunnen worden:

“Stel je voor dat een Japanse toerist die Thailand bezoekt, spullen zou kunnen kopen met behulp van een mobiele app of QR-code, waardoor een directe grensoverschrijdende betaling van zijn Japanse yen-rekening naar de bankrekening van de verkoper wordt uitgevoerd. Als meer oplossingen voor consumentenaankopen op dezelfde manier gebruikmaken van blockchain-technologie, zal de winst – letterlijk – enorm zijn!”

De CEO van het bedrijf verwacht daarnaast dat de helft van de top 20 wereldwijde banken cryptocurrency zullen verhandelen en beheren. Ook verwacht hij dat overheden fiatvaluta zullen digitaliseren en Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) zullen gaan uitgeven. Garlinghouse spreekt ten slotte zijn verwachting uit dat een groot aantal “nutteloze” crypto’s het jaar mogelijk niet zullen overleven:

“De wereld heeft geen 2000+ digitale activa nodig. Hoewel ik niet denk dat er slechts één crypto over zal blijven, is het duidelijk dat als een crypto geen bewezen use case heeft die verder gaat dan speculatie, het niet zal overleven.”