Ripple’s evenement Swell 2019 is op dit moment aan de gang. Tijdens het evenement spreken een aantal interessante personen, waaronder de CEO van een van ‘s werelds grootste overboekingsdienstverleners MoneyGram, Alex Holmes. Hij bracht in gesprek met CEO van Ripple Brad Garlinghouse interessant nieuws voor XRP-houders. 

MoneyGram is een betalingsverwerker die in meer dan 200 landen actief is. Afgelopen zomer ging het bedrijf de samenwerking aan met Ripple. MoneyGram begon vanaf toen ODL te gebruiken, een product van Ripple waarmee geld via het RippleNet en met behulp van de XRP cryptocurrency verstuurd kan worden. 

Tijdens het gesprek sprak Holmes lovende woorden over het product. Zo zei hij:

“Wat ik geweldig vind aan ODL is dat we vooraan staan met deze technologie … We kunnen miljarden dollars in seconden afwikkelen. De magie komt echt van het koppelen van MoneyGram-transacties met de ODL van Ripple.”

Holmes stelde dat 10% van de transacties tussen de Verenigde Staten en Mexico die het bedrijf verwerkt met ODL verwerkt. MoneyGram is echter van plan om dit uit te breiden naar meer. 

Zo wil MoneyGram “agressief nieuwe wegen” openen voor transacties tussen landen. Daarbij wil het meer gebruik gaan maken van RippleNet, het netwerk van bedrijven waartussen transacties snel kunnen worden verwerkt. 

Eerder maakte Ripple al bekend dat zo’n 300 klanten gebruik maken van dit netwerk. Verder steeg het aantal transacties op RippleNet enorm in 2019. Garlinghouse noemde 2019 dan ook “het beste jaar voor Ripple tot nu toe.”