China’s Center for Information and Industry Development (CCID) heeft een nieuwe blockchain-ranglijst gepubliceerd. Het CCID is een door de overheid gefinancierde instantie en publiceert elke maand een ranglijst met daarop de in hun ogen best presterende blockchain-projecten. In de nieuwste editie is er weer geen verrassende nummer een.

Het CCID kijkt bij het beoordelen naar verschillende aspecten van een project. Zo kijkt het naar de onderliggende technologie. De onderliggende technologie wordt beoordeeld op basis van prestaties, veiligheid en het niveau van decentralisatie.

Ook wordt er gekeken naar de creativiteit binnen een project. Het CCID kijkt hiervoor naar de hoeveelheid updates die er worden uitgevoerd. Ook beïnvloed de innovatie binnen een project deze score. Tenslotte kijkt de organisatie ook naar de toepasbaarheid van de technologie, dus of een project ook daadwerkelijk werkende oplossingen kan leveren voor bestaande sectoren.

In deze 12e ranglijst staat EOS alweer bovenaan. Het project staat al sinds juni 2018 bovenaan de ranglijst en scoort dan ook op alle vlakken hoog. TRON, dat pas sinds kort wordt beoordeeld door de organisatie, staat sinds februari dit jaar op de tweede plek. De top vijf bestaat verder uit Ethereum op de derde plek met daarachter Steem en Ontology. Bitcoin vinden we pas op de 12e plek terug, maar stijgt daarmee wel twee plekken ten opzichte van de vorige editie.

China staat erom bekend hard op te treden tegen cryptocurrencies, maar toont al langere tijd interesse in blockchain-technologie. Bij deze ranglijst kijkt het CCID niet naar cryptocurrencies maar naar de blockchains waarop deze cryptocurrencies worden gebruikt. Het gebruik van cryptocurrencies binnen China blijft nog altijd zeer streng beperkt.

Zo kwam onlangs naar buiten dat het land mogelijk crypto-mining gaat verbieden. Mining werd door de National Development and Reform Commission (NDRC) als schadelijk voor het milieu bestempeld gezien de grote hoeveelheid energie die er voor nodig is.

Het CCID maakt overigens een kleine aanpassing in de uitgifte van de ranglijst. Normaal gesproken publiceert het de ranglijst namelijk elke maand, nu zal dat elke twee maanden gebeuren.