Vorige week kon litecoin (LTC) door de weerstandszone bij $55 breken om vervolgens de weerstand bij $60 te testen. De afgelopen week heeft de litecoin koers dit nog twee keer geprobeerd, zonder succes. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $58 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

In de vorige update was te lezen dat een aantal signalen een mogelijke consolidatie of correctie signaleerden. Zo stond de Relative Strength Index (RSI) op de dagelijkse grafiek in het overbought-gebied. Uiteindelijk volgde er inderdaad een correctie naar de genoemde support bij $55.

Vanaf dat punt kon LTC echter weer stijgen en de weerstandszone bij $60 testen. Hier bleek echter opnieuw dat de weerstand hier sterk was. Even leek het tot een uitbraak te komen, met een high die bij $63 werd neergezet. Echter zakte litecoin vervolgens alsnog terug onder dit prijsniveau.

Twee dagen daarna probeerden de bulls het nog eens, maar weer sloeg de koers af. Een nieuwe correctie volgde die litecoin weer terug naar de support bij $55 bracht. Daar handelt litecoin al een tijdje vlak boven.

Op de 4-uurs grafiek lijkt de koers de 50-Moving Average (MA) omhoog te volgen waardoor LTC in een lichte opwaartse trend zit. De RSI zou bij verdere stijgingen de 50 kunnen doorbreken. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bullish cross te vormen. Mochten deze twee signalen worden bevestigd dan zouden dit voor de kortere termijn bullish signalen zijn.

Het opwaartse momentum dat op 22 december inzette in de vorm van een bull cross op de dagelijkse grafiek lijkt nu vaart te minderen. De MACD staat hier namelijk op het punt om een bear cross te vormen. Het volume lijkt daarnaast op te drogen op dit tijdsframe.

De eerstvolgende belangrijke weerstandszone is de $60, waar litecoin dus eerder al drie keer doorheen probeerde te breken. Hierboven ligt mogelijk sterke weerstand bij $65, waar op dit moment de 200-dagen MA zich bevindt. Bij verdere dalingen vormt de $55 de eerstvolgende support met daaronder de belangrijkste support op $50. Hier bevindt de 100-dagen MA zich nu.