​Net als de rest van de cryptomarkt heeft ook litecoin (LTC) flinke klappen gekregen. Zo zakte de LTC koers door een aantal belangrijke supportzones om een prijsniveau te bereiken waar het zich in februari van dit jaar voor het laatst bevond. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $37,20 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

De litecoin koers testte de weerstand bij $46 voor het laatst op 8 december. Daarna kwam LTC in een lichte neerwaartse trend terecht waarmee uiteindelijk de support bij $44 werd gebroken. De echt harde klappen vielen echter op 16 december.

Toen daalde de LTC koers in enkele uren tijd van een waarde van $43 naar $39. Een aantal uren daarna zakte de koers nog een stap verder terug om een low te vormen bij $36,16 op Coinbase. Dit prijsniveau werd voor het laatst in februari van dit jaar bezocht.

Sinds de recente dalingen is de Relative Strength Index (RSI) diep in het oversoldgebied terecht gekomen. Daarnaast toont de MACD enige signalen dat het momentum van de neerwaartse bewegingen mogelijk iets afneemt. Een periode van consolidatie kan daardoor volgen, echter blijven verdere dalingen ook mogelijk.

Dagelijkse grafiek

De RSI op de dagelijkse grafiek is na de recente dalingen ook in het oversold-gebied beland en staat op 22. De MACD heeft daarnaast een bearish cross-over gevormd. De met RSI in het oversold-gebied is het op deze tijdsframe ook mogelijk dat er enige consolidatie zal plaatsvinden. 

De eerstvolgende belangrijke support ligt op de moment bij de $36, waar de LTC koers dus eerder een low vormde. Mocht LTC ook hier doorheen zakken dan kan mogelijk support gevonden worden bij $33. De eerstvolgende weerstand ligt bij $41.