De ontwikkeling van blockchain-projecten zoals Bitcoin Cash, Bitcoin en Litecoin worden niet centraal geregeld zoals je dat bij andere platformen ziet. Zo zijn er verschillende stichtingen die de ontwikkeling van hun ecosysteem overzien, echter zijn zij afhankelijk van donaties, investeringen en vrijwillige bijdragen door ontwikkelaars. Het is dan ook niet gek dat sommige stichtingen soms te weinig geld hebben om hun projecten vooruit te helpen. De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, denkt daar echter een oplossing voor te hebben.

In een aantal tweets reageert hij op een voorstel van een groep Bitcoin Cash-miners. Zij willen namelijk dat er een belasting wordt geheven over de blokbeloningen, welke vervolgens worden verdeeld over verschillende projecten. Dit zou Bitcoin Cash echter te gecentraliseerd maken omdat een enkel bedrijf de belasting zou innen en het vervolgens verdeeld. Lee heeft een alternatief:

“Wat nou als Litecoin-pools 1% (0,0125 LTC) van hun blokbeloningen doneren aan de Litecoin Foundation? Als elke miner/pool dit zou doen, dan zou dat neerkomen op $1,5 miljoen aan donaties per jaar!”

Vervolgens stelt Lee voor:

“Sterker nog, pools kunnen miners laten beslissen naar welke organisaties ze hun 1% sturen. Het kan Litecoin Foundation zijn,
@LitecoinDotCom, @theliteschool of een ander Litecoin-project.”

Het idee werd niet hartelijk verwelkomd door zijn volgers. Zo vroegen sommigen zich af waarom deze last überhaupt bij de miners moet worden neergelegd. Zo reageert Twitter-gebruiker “Dr zeg”:

“Ik hoop dat dit een grap is. Waarom miners? Waarom niet de gebruikers? Hoe zit het met wallets? Waarom überhaupt? Als het echt nodig is om iets te financieren dat niet door vrijwillige bijdragen kan worden gedaan, plak dan gewoon een adres en vraag om donaties van de gemeenschap.”

Ondertussen ligt de ontwikkeling van Litecoin niet stil. Zo begon de ontwikkeling van op Mimblewimble-gebaseerde transacties eind 2019. Dergelijke transacties zijn anoniem doordat ze cruciale informatie niet op de blockchain delen.