De halving van de mining-beloningen voor Litecoin is voltooid. Miners ontvangen nu nog maar 12,5 LTC per blok wat eerder nog 25 LTC was. Litecoin steeg vlak na de gebeurtenis met bijna 12%. Veel analisten verwachtten al dat litecoin zou gaan stijgen als gevolg van de halving.

Vandaag, 5 augustus, onderging Litecoin zijn halving. Het belangrijkste gevolg hiervan is dat miners nu 12,5 LTC ontvangen voor het toevoegen van een nieuw blok aan de blockchain, in plaats van 25 LTC.

Met die overgang zal het protocol in de toekomst een aanzienlijk lagere hoeveelheid LTC aan de markt toevoegen.

Dit is misschien de reden waarom het veel lijkt op een renteverhoging, evenals andere maatregelen die doorgaans worden genomen door centrale banken over de hele wereld bij het bestrijden van hoge inflatie. Het verschil is natuurlijk dat, net als het Bitcoin-protocol, Litecoin voorgeprogrammeerd is en de inflatie vooraf is bepaald, waardoor er geen ruimte is voor menselijke ingrepen.

Vanzelfsprekend heeft een dergelijke gebeurtenis gevolgen voor het gehele netwerk. Het lijkt er echter op dat miners hun mining-apparatuur niet hebben uitgezet. Hierop reageerde Charlie Lee, de maker van Litecoin, in een tweet:

“Het lijkt erop dat miners hun mining-apparatuur helemaal niet hebben uitgezet. In plaats daarvan minen we gemiddeld elke 1,4 minuten een blok, wat veel sneller is dan de verwachte 2,5 minuten.

Het Litecoin-netwerk is gezond!”

De LTC-prijs is ook gezond, zelfs na de pullback van 40 procent. Tot nu toe heeft Litecoin dit jaar Bitcoin overtroffen met een stijging van 240 procent van ongeveer $30 op nieuwjaarsdag tot de huidige prijzen net onder $105. Dankzij de stijging van vandaag kan LTC BCH inhalen met een marktkapitalisatie van $ 6,4 miljard.