Het netwerk van litecoin (LTC) zag in 2019 een transactievolume van meer dan $100 miljard. Dat meldt de officiële website van de altcoin op 21 januari.

Volgens data van BitInfoCharts werd er meer dan $100 miljard verstuurd over het litecoin-netwerk vorig jaar. Toch blijkt dit een daling te zijn ten opzichte van 2018. Dat komt voornamelijk doordat in januari 2018 de bull-markt nog in volle gang was.

Het dagelijkse transactievolume piekte in januari 2018 met meer dan $5 miljard in transacties per dag op het LTC-netwerk. Als men de piek van januari 2018 weglaat dan toont 2019 juist een kleine groei ten opzichte van 2018 naar ongeveer $200 tot $300 miljoen aan transacties per dag.

De gemiddelde transactie op het netwerk van litecoin ligt rond $5.000 per transactie, maar dit gemiddelde wordt omhoog getrokken door een handjevol gigantische transacties. Zonder deze grote transacties ligt het gemiddelde eerder rond $50 per transactie.

Halving

In de zomer van 2019 werd de tweede halving van litecoin doorgevoerd, wat betekent dat de beloning voor miners werd gehalveerd alsmede het aanbod van nieuwe LTC tokens. Er werd toen stevig gespeculeerd dat dit naar nieuwe hoogtes in de koers zou leiden, en in de aanloop naar de halving toe leek dat ook even het geval te zijn, maar achteraf bleef dat uit.

Alhoewel $100 miljard een gigantische hoeveelheid is, is het maar een fractie van wat traditionele betaalnetwerken als Visa en Mastercard elk jaar aan transacties verwerken. Visa rapporteerde een volume van maar liefst $11 biljoen in 2018. In vergelijking behaalde het bitcoin (BTC) netwerk ongeveer 2,5 biljoen in transacties in 2019.

Vanochtend was op SATOS nog een koersupdate te lezen van litecoin. De altcoin heeft de afgelopen tijd meerdere malen geprobeerd om door de weerstand van $60 heen te breken, maar zonder succes. Op het moment van schrijven ligt de prijs op ongeveer $58.