De Litecoin Foundation heeft opnieuw een stap in de sportwereld gezet. Ditmaal gaat het de samenwerking aan met de American Football club de Miami Dolphins. Dit maakten de twee partijen bekend in een recente persverklaring.

Litecoin zal vanaf het NFL-seizoen 2019 de “officiële cryptocurrency” van de Miami Dolphins worden. Als onderdeel van de samenwerking zal de club betalingen met litecoin (LTC) en bitcoin (BTC) gaan accepteren. Fans kunnen zo wedstrijdkaartjes en andere producten kopen met de cryptocurrencies. De maker van litecoin en bestuurslid van de Litecoin Foundation, Charlie Lee, laat in een verklaring weten:

“We zijn verheugd om Litecoin de officiële cryptocurrency van de Miami Dolphins te zien worden. Deze samenwerking introduceert Litecoin aan een publiek van miljoenen mensen over de hele wereld in een tijd waarin de adoptie van cryptocurrencies steeds meer vaart begint te krijgen en het ecosysteem in staat is om praktische use-cases te ondersteunen op manieren die voorheen onmogelijk waren. We zien dit als een krachtige manier om het bewustzijn te vergroten en mensen op een enorme schaal te informeren over Litecoin en cryptocurrencies.”

De Litecoin Foundation is een non-profit organisatie die als doel heeft de adoptie van litecoin zoveel mogelijk te stimuleren. In december ging de organisatie ook al de samenwerking aan met de Ultimate Fighting Championship (UFC). Dankzij deze samenwerking zal het logo van litecoin in de boksringen tijdens bokswedstrijden te zien zijn.

De litecoin koers doet het de afgelopen maanden bijzonder goed. Een van de redenen hiervoor is de aanstaande halving. Doordat de beloningen voor miners gehalveerd worden verwachten veel analisten dat de prijs van litecoin omhoog zal schieten.