Litecoin (LTC) zit al langere tijd in een duidelijk neerwaartse trend. Eind augustus lijkt de litecoin koers echter een dieptepunt te hebben bereikt, van waar LTC weer iets begon te stijgen. Hiermee kwam de koers weer boven de 4-uurs 100-Moving Average (MA) terecht. 

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $69,78 volgens CoinMarketCap nadat het met 1,1% in waarde daalde in de afgelopen 24 uur. Hiermee behoort litecoin tot een van de grootste dalers van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. 

Net als de meeste andere cryptocurrencies, zoals bitcoin (BTC), handelt de LTC koers sinds een aantal dagen vooral zijwaarts. Litecoin bevindt zich op dit moment vlakbij de belangrijke resistance op $70 en de 4-uurs 100-MA. Ondanks de zijwaartse beweging lijkt het momentum echter iets af te nemen.

De Relative Strenght Index (RSI) daalt namelijk terwijl de koers een zijwaartse beweging laat zien. Dit duidt erop dat de bulls kracht aan het verliezen zijn. Een mogelijke verdere daling is daardoor mogelijk. 

Mocht dit inderdaad gebeuren dan liggen de eerstvolgende supports bij $65. Zakt LTC ook hier doorheen dan kan de LTC koers versnellen richting de $60. Dit zou een nieuwe low voor de maand september betekenen. 

Omhoog kijkend zien we dat de $70 op dit moment getest wordt. Willen de bulls de koers verder omhoog duwen, dan is een overtuigende doorbraak van de $70 cruciaal. Lukt het de bulls LTC hier doorheen te breken dan kan de koers gaan versnellen richting de $75.