Terwijl litecoin (LTC) in de aanloop naar het halving event in augustus sterk in waarde steeg, daalde de koers de afgelopen dagen aanzienlijk terug. Na het aantikken van een nieuwe yearly high corrigeerde de koers flink. Even leek het erop dat de koers weer ging herstellen. Toch zakte het door een belangrijk support niveau.

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $117 volgens CoinMarketCap. Het is hiermee een van de grootste dalers in de top 10 cryptocurrencies. Dit terwijl litecoin het de afgelopen dagen nog erg goed deed.

Zo tikte LTC de $146 aan, een nieuwe yearly high. De reden van deze sterke stijging heeft waarschijnlijk iets te maken met zowel bitcoin (BTC) als het aanstaande halving event. Tijdens zo’n halving event wordt de beloning voor miners gehalveerd. 

Dit betekent dat de aanvoer van nieuwe litecoins halveert. Mocht de vraag gelijk blijven, dan zal de prijs volgens de basis regels in de economie moeten gaan stijgen. Ook bij andere cryptocurrencies is het effect van zo’n halving event merkbaar. Zo stijgen koersen vaak voor zo’n event al flink, en ook na de halvering blijft de koers stijgen.

Na het bereiken van de $146 is litecoin sterk teruggezakt. Het bereikte een dieptepunt van $109, vlak onder de support van $110. Het vond daar in eerste instantie dan ook support, vanaf waar het terug steeg naar de $136. Echter vond het daar opnieuw weerstand.

Sindsdien is LTC in een neerwaartse trend terechtgekomen. De koers lijkt nu opnieuw support te vinden op $110. Mocht deze support het deze keer niet houden, dan ligt de volgende support op $105.

Stijgt de koers terug omhoog, dan zullen LTC traders te maken krijgen met weerstand op $120 en $125.