Litecoin (LTC) zit op de lange termijn in een neerwaartse trend. Vorige week was te zien dat de LTC koers zich bij de support bij $55 bevond en dat er op de dagelijkse grafiek een aantal bearish signalen waren. Afgelopen week is litecoin verder teruggezakt, maar mogelijk heeft litecoin de bodem van de recente neerwaartse beweging gevonden. 

4-uurs grafiek

Litecoin is de afgelopen week door een aantal belangrijke supportniveaus heen gezakt. Zo werden de $55, $50 en $45 doorbroken. Even zakte LTC zelfs terug naar de support bij $40, waar het vanaf wist te stuiteren. Litecoin nadert daardoor nu de weerstand bij $50 weer. 

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin op cryptocurrency-exchange Coinbase $48. De Relative Strenth Index (RSI) is op de 4-uurs grafiek 55 nadat het de 50 is doorstegen. Op 25 november vormde de MACD daarnaast een bullish cross-over.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de RSI zijn dalende trend van vorige week heeft voortgezet en uiteindelijk in het overbought-gebied terecht is gekomen. Na de recente opwaartse beweging is de RSI hier echter weer uit geklommen. De RSI op de dagelijkse grafiek is op dit moment 36. De twee MA-lijnen van de MACD komen dichter bij elkaar maar hebben nog geen bullish cross-over gemaakt.

Mochten de bulls weer de overhand krijgen dan kan litecoin terug stijgen richting de weerstand bij $50. Een overtuigende uitbraak boven dit prijsniveau kan een herstel richting de $60 initiëren. Eventueel kan de koers bij de $55 nog weerstand tegenkomen als gevolg van het feit dat de 50-dagen MA zich hier op dit moment bevindt.