Litecoin (LTC) heeft een mooie week achter de rug nadat de koers eerder nog flink terug leek te zakken. Uiteindelijk kon de koers van litecoin weer stijgen waarmee het een aantal belangrijke weerstandszones heeft kunnen doorbreken. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $47,70 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op 2 januari handelde litecoin nog vlak boven de $41 en de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Op dezelfde dag zakte litecoin hier echter plotseling onder en zakte het naar een low van $38,70. Uiteindelijk kon LTC weer terug omhoog klimmen en sindsdien is de koers eigenlijk alleen maar gestegen.

Zodoende kon het de weerstanden bij $42, $44 en zelfs de $46 een voor een breken. Al met al is de koers dus met ongeveer 23% in waarde gestegen sinds de low op 2 januari. Nu zijn er echter een aantal signalen waar traders op moeten letten.

Gedurende de rally bleef de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek lang in de bullish zone (boven de 50) maar kon het onder het overbought-gebied blijven (onder de 70). Hierdoor bleven de signalen bullish ondanks de constante stijging. Nu is de RSI echter wel in dit overbought-gebied komen te staan wat mogelijk een signaal kan zijn dat de bulls kracht aan het verliezen zijn. Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op hetzelfde tijdsframe toont een afvlakkend momentum. Een periode van consolidatie of een retrace is dan ook een van de mogelijkheden.

Op de dagelijkse grafiek ziet het plaatje er nog aardig bullish uit. Zo bevindt de RSI zich in een stijgende trend met een niveau van 64 en toont de MACD nog altijd een toenemend momentum. Bovendien is te zien dat het volume ongeveer gelijk is met het moment toen litecoin zijn low van $35,90 bereikte op 18 december en een flinke stuiter omhoog maakte.

Al met al is het belangrijkste prijsniveau voor nu de $50, het eerstvolgende weerstandsniveau. Zakt litecoin de komende uren of dagen alsnog terug dan zou de $46 mogelijk support kunnen gaan bieden.