De litecoin (LTC) koers deed de afgelopen week een stap terug nadat bleek dat de weerstand vlak boven de $60 te sterk was. De afgelopen dagen kon litecoin echter opnieuw richting deze weerstand stijgen en op dit moment test LTC dit prijsniveau opnieuw. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $61,2 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen week. Nadat litecoin op 19 januari de $60 kon testen, zakte de LTC koers terug en leek het in eerste instantie steun te vinden bij $55. Op 23 januari kwam litecoin hier echter even onder waarna de koers na drie dagen weer kon stijgen.

Het kwam hiermee weer boven de 4-uurs 100-Moving Average (MA) te staan en op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) werd daarnaast een bulls cross gevormd. Ook de Relative Strength Index (RSI) op dit tijdsframe gaf een bullish signaal in de vorm van een doorbraak van de 50.

Al met al kon LTC vanaf de bodem van de recente neerwaartse beweging bij $50,60 tot een high stijgen van $62,40. Opnieuw blijkt de weerstand hier sterk te zijn. Wel blijft het bull cross op de 4-uurs grafiek intact met een afnemend opwaarts momentum. De RSI staat daarnaast op dit moment op 67.

Op de dagelijkse grafiek wordt duidelijk waarom de weerstand hier sterk is. De 200-dagen MA bevindt zich namelijk op $61,99. Een doorbraak door dit prijsniveau is nodig voordat litecoin naar de volgende weerstand bij $65 op zoek kan aan. De MACD op de dagelijkse grafiek staat op het punt om een bull cross te vormen, echter is hiervoor een verdere stijging nodig vandaag.

Voor nu blijven de $60 en de 200-dagen MA op $62 de belangrijkste obstakels. Mocht litecoin opnieuw terugzakken dan kan de $55 steun bieden. Daaronder blijft de $50 de belangrijkste support met de 100-dagen MA ook op dit prijsniveau.