De afgelopen week kon litecoin (LTC) de stijging, waaraan het 17 december begon, voortzetten. Bovendien vond er gisteren een forse versnelling plaats nadat de rest van de cryptocurrency-markt ook groene cijfers liet zien. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $57.85 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op het moment dat de vorige update werd geschreven, handelde de LTC koers boven de $46 en waren er een aantal bullish signalen waar te nemen op de dagelijkse grafiek. Op de 4-uurs grafiek was echter wel te zien dat de Relative Strength Index (RSI) in het overbought-gebied was komen te staan. Dit leidde uiteindelijk tot een korte correctie terug onder de $46. Litecoin vond uiteindelijk support bij $43.

Vanaf dat prijsniveau begon litecoin aan een forse stijging waarmee uiteindelijk de weerstand bij $50 getest kon worden. Het kostte de bulls vier dagen voordat zij de LTC koers door dit prijsniveau heen konden drukken. Het gevolg was echter een lancering van de koers.

Zo werd de weerstand bij $55 gebroken en die bij $60 kon gisteren worden getest. Deze laatstgenoemde weerstand bleek echter een brug te ver gezien het feit dat de LTC koers iets corrigeerde nadat ook de RSI weer in het overbought-gebied terecht was gekomen. Litecoin vond uiteindelijk support bij $55. Nu is de RSI weer uit dit gebied gezakt en toont de Moving Average Convergence Divergence (MACD) een afnemend opwaarts momentum.

Ook op de dagelijkse grafiek is de RSI in het overbought-gebied komen te staan. De MACD toont echter nog een toenemend momentum, maar gezien de RSI behoort een periode van consolidatie of zelfs een correctie tot de mogelijkheden.

Op dit moment ligt de eerstvolgende weerstandszone dus bij $60. Een stukje hoger ligt het belangrijkste obstakel. Bij $65 heeft LTC namelijk al meerdere malen weerstand ondervonden. Daarnaast bevindt de 200-dagen MA zich op dit moment ook op dit niveau. Steun kan eventueel gevonden worden bij $55 met $50 als belangrijkste steun. Dat is waar de 100-dagen MA zich nu bevindt.