Het is de litecoin (LTC) koers niet gelukt om door de weerstand bij $46 te breken. Ondanks een aantal bullish signalen die vorige week op de 4-uurs grafiek gezien konden worden, is LTC weer naar beneden afgeslagen om support te vinden bij $44. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $44,2 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

Litecoin heeft de weerstand bij $46 sinds begin december zo’n drie á vier keer getest. Het lukte de bulls echter niet om dit prijsniveau te doorbreken, ondanks de bullish signalen op de Relative Strength Index (RSI) en de MACD

Na de vorige litecoin koers update testte LTC de $46 nog een keer voordat de daling werd ingezet. LTC zakte uiteindelijk terug tot de support bij $44 na een low te hebben gevormd bij $43,6. Hier handelt de LTC koers op dit moment nog vlak boven. Het lijkt er op het moment van schrijven op dat litecoin dus in de range van $44 en $46 blijft handelen. 

Gezien de stijgende RSI, welke op de 4-uurs grafiek nu op 41 staat, en de MACD die op het punt staat een nieuwe bullish cross-over te vormen, bestaat er de kans dat litecoin opnieuw richting de $46 zal gaan handelen. De weerstand zal hier echter sterk zijn, zeker nu de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich hier nu ook bevindt.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe is te zien dat de MACD een bullish cross-over heeft gemaakt maar dat de RSI nog altijd laag is, op dit moment 33. Een opwaartse beweging de komende dagen kan het plaatje een bullish tint geven, het is echter dan wel cruciaal dat de support bij $44 het houdt.

Op dit moment is de $44 dan ook het belangrijkste prijsniveau om in de gaten te houden. Stijgt de LTC koers de volgende dagen terug richting de $46 dan kan de koers bij doorbraak door stijgen richting de $50. Daarboven zal het volgende obstakel bij $55 liggen.