Eind juni handelde litecoin (LTC) nog vlak onder de $140, nu is de LTC koers flink gezakt. De koers kon niet overtuigend genoeg uitbreken en corrigeerde vervolgens flink. Het uiteindelijke gevolg is een nieuwe dieptepunt voor de maand juli.

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $103,7 op cryptocurrency exchange Coinbase. Dit is in schril contrast met de voorgaande dagen, toen litecoin nog ver boven de $100 handelde. 

Echter bleek de weerstand op $125 te sterk. Een enkele keer lukte het de bulls om de koers boven dit resistance-niveau uit te breken, echter bleek dit niet duurzaam genoeg. Na het uitbreken steeg de koers even tot de $138 waar het opnieuw resistance tegenkwam.

Het lijkt erop dat de 100-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek ook enige weerstand biedt. De afgelopen dagen vormde de koers daardoor een symmetrische driehoek waar de koers uiteindelijk onderuit brak.

De supports op $110, $105 en $100 werden een voor een gebroken. Even leek de koers stand te houden bij de $100 maar uiteindelijk begaf deze support het. Een nieuwe low werd gevormd op $94,30. Vanaf dat punt kon litecoin weer enigszins herstellen.

De Relative Strength Index (RSI) laat op dit moment overbought condities zien, waardoor het erop lijkt dat de bears kracht aan het verliezen zijn. De koers kon hierdoor weer boven de $100 klimmen. De eerstvolgende resistances op dit moment zijn de $100 en $110. Bij een verdere daling kan er mogelijk support gevonden worden op $92 of $84.