Sinds de laatste litecoin (LTC) koers update heeft LTC een aantal grote bewegingen gemaakt. Net als veel andere cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH), wist LTC flink te stijgen nadat het vorige week nog een 11 maanden low bereikte. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $39,86 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na het bereiken van de $35,88 begon litecoin aan een flink opmars. Het wist zodoende binnen een dag van $35 naar de $41 te stijgen. Daar vond de koers weerstand waarna een periode van zijwaarts handelen volgde. Op 22 december kon litecoin opnieuw stijgen om nogmaals de weerstand bij $41 te testen.

Deze keer leek het er even op dat LTC kon door breken, een high werd gevormd bij $42,70 waarna LTC alsnog terugzakte. De neerwaartse beweging bracht litecoin terug naar het prijsniveau waar zich tussen 19 december en 22 december lange tijd bevond.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek is te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op 18 december een bullish cross-over maakte, welke standhield tot de tweede test van de weerstand bij de $41. Bovendien brak de Relative Strength Index (RSI) door de 50 heen.

Op 23 december, na de tweede test van de $41 en de correctie terug naar het eerdergenoemde prijsgebied, vormde de MACD weer een bearish cross-over en zakte de RSI weer terug door de 50. Hiermee lijkt de situatie op deze tijdsframe bearish.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek staat de RSI nog altijd laag op 39 en lijkt vooralsnog niet hoger te kunnen klimmen. Wel vormde de MACD een bullish cross-over. Daarnaast toont de MACD dat het opwaartse momentum de afgelopen drie dagen steeds iets is toegenomen.

Voor nu is de $41 een belangrijke weerstand om in de gaten te houden. Een doorbraak door dit prijsniveau is nodig voor een verder herstel richting de belangrijke weerstand die bij de $50 ligt. De $36 blijft op dit moment een belangrijke support. Mocht LTC hier doorheen zakken dan kan de $33 opgezocht gaan worden.