Litecoin (LTC) kon sinds 25 december door de weerstand bij $41 heen breken. De koers kon daardoor aardig stijgen, maar tot een test van de belangrijkste weerstand kwam het niet. Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin $41,40 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Na het vestigen van een 11 maanden low van $36,16 op Coinbase kon LTC de weerstandszone bij $41 testen. De bulls konden de LTC koers uiteindelijk twee keer naar dit niveau drukken, echter kwam het tot twee keer toe niet tot een uitbraak. De derde keer kon LTC uiteindelijk wel door de $41 stijgen.

Al met al steeg de LTC koers tot de weerstandszone bij $44. Daar bleek de weerstand echter te groot, met een correctie terug naar de $41 tot gevolg. Dit is het prijsgebied waar litecoin zich op dit moment nog steeds bevindt.

4-uurs grafiek

Op dit tijdsframe is te zien dat de LTC koers telkens hogere lows en highs kan neerzetten. Daardoor is er een stijgend trendkanaal te herkennen op de 4-uurs grafiek dat sinds 18 december gevormd wordt. Op dit moment bevindt litecoin zich op de support-lijn van deze formatie.

De Moving Average Convergence Divergence (MACD) staat daarnaast op het punt om een bullish cross-over te vormen. Na het testen van de $44 vormde de MACD een bearish cross-over maar na een periode van zijwaarts handelen nam het neerwaartse momentum af.

Met de LTC prijs boven de $41 is de $41 voor nu het belangrijkste prijsniveau. Naast het feit dat dit gebied op basis van historische prijsbewegingen mogelijk support biedt, bevinden ook de support-lijn van het eerder genoemde trendkanaal en de 4-uurs 100-MA zich op dit niveau.

Dagelijkse grafiek

Op de hogere tijdsframe is te zien hoe de Relative Strength Index (RSI) na het bereiken van de 11 maanden low, uit het oversold-gebied kon klimmen. Sindsdien zit de RSI in een opwaartse trend maar bevindt het zich vooralsnog onder de 50.

Ook de MACD laat op dit tijdsframe een opwaarts momentum zien. Na iets meer dan een week van toenemend momentum lijkt het opwaartse momentum nu af te nemen. Echter is er op het moment van schrijven nog geen spraken van een bearish cross-over.