De litecoin (LTC) koers zat sinds eind juni in een neerwaartse trend maar lijkt in oktober de bodem van deze trend te hebben gevonden. Van een duidelijke trendommekeer is echter op dit moment nog geen sprake met een vooral horizontaal, licht omhoog handelende LTC koers. 

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase zit litecoin in een stijgend driehoekspatroon. De weerstandslijn van dit patroon ligt bij $65 welke LTC al drie keer eerder testte. Dit is dus een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin op Coinbase $61 waarmee het zich op de stijgende trendlijn bevindt van het driehoekspatroon. De Relative Strength Index (RSI) is op dit moment 44 nadat het de 50 van boven naar beneden heeft doorkruist. De MACD laat een bearish cross-over zien, echter moet rekening worden gehouden met het feit dat deze indicatoren een vertraagd beeld geven van de recente koersbewegingen. 

LTC bevindt zich boven de 4-uurs 200- en 100-Moving Average (MA) lijnen. De 100-MA bevindt zich op dit moment op $60, het prijsniveau waar ook de stijgende trendlijn zich bevindt.

 

Dagelijkse grafiek

Ook op de dagelijkse grafiek zit litecoin in het eerder genoemde stijgende driehoekspatroon. De dagelijkse 100-MA bevindt zich op dit moment vlakbij de weerstandslijn van dit patroon bij $65. De 100-MA kan voor extra weerstand zorgen bij dit prijsniveau. 

De RSI op de dagelijkse grafiek staat op 53 maar vond al meerdere keren support op dit niveau. De MACD staat op het punt een bearish cross-over te maken. LTC bevindt zich op de dagelijkse grafiek onder de 200- en 100-MA maar boven de 50-MA. 

Op dit moment is de $65 een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden. Breekt LTC hier bovenuit dan ligt de volgende belangrijke weerstand bij $70. In een bearish scenario kan de LTC koers terugzakken naar de support bij $55.