Nadat de litecoin (LTC) koers de $125 niet kon doorbreken is de koers sterk gedaald. Tijdens deze duikvlucht sneuvelden een aantal belangrijke support-niveaus. Nadat LTC echter support wist te vinden, ver onder de $100, is de koers weer licht aan het herstellen.

Op het moment van schrijven is de prijs van litecoin (LTC) $92,8 volgens CoinMarketCap, waarmee de altcoin de afgelopen 24 uur met 17,7% in waarde is toegenomen. Hiermee is het de grootste stijger uit de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Sinds 4 juli stoeide litecoin met de weerstand op $125. Na dit niveau twee keer te hebben getest zakte de koers in een snelle beweging ver terug. In eerste instantie leek de support op $100 nog stand te houden, met een klein herstel weer terug richting de $105.

Na de $100 een aantal keren te hebben getest zakte de koers alsnog door dit prijsniveau heen. Uiteindelijk leek de $85 ondersteuning te bieden maar ook dat support-niveau sneuvelde. De litecoin koers zakte uiteindelijk helemaal tot $75 voordat er tekenen van een licht herstel verschenen.

En dat herstel kwam er. Binnen enkele uren tijd steeg litecoin van $75 naar $95, waar het weerstand tegenkwam. Deze weerstand heeft het nu al twee keer getest, maar de bulls weten de koers er maar niet doorheen te breken. Positief is dat de koers nu boven de uurlijkse 100-Moving Average (MA) staat.

Echter laat de Relative Strength Index (RSI) een ander beeld zien. Daar is namelijk een divergence te zien. De eerste keer dat LTC de $95 testte kwam de RSI nog diep in het overbought gebied, tijdens de tweede keer kwam de technische indicator echter niet verder dan een niveau van 60.

Kortom, het blijft onduidelijk of het herstel duurzaam genoeg is. Het lijkt er op dit moment sterk op dat de bulls de kracht niet hebben om de $95 te doorbreken. Verdere consolidatie en mogelijk een verdere daling zijn dan ook nog steeds mogelijk.