Litecoin (LTC) houders kunnen nu hun LTC omzetten in fiatgeld bij meer dan 13.000 geldautomaten in Zuid-Korea.

De Litecoin Foundation kondigt aan dat het gaat samenwerken met MeconCash om litecoin te integreren met het M.Play platform. Dat meldt het bedrijf aan middels een persbericht op 28 februari:

De samenwerking zorgt ervoor dat mensen in Zuid-Korea hun litecoin (LTC) kunnen omzetten in Zuid-Koreaanse won (KRW) bij meer dan 13.000 geldautomaten in het land.

De nieuwe dienst geeft litecoin-houders toegang tot snel geld alsmede de mogelijkheid om internationale afwikkelingen naar Zuid-Korea te sturen dat, volgens het persbericht, een markt van $6 miljard jaarlijks is.

Daarnaast geeft de samenwerking de mogelijkheid om litecoin te gebruiken om producten aan te schaffen via de MeconMall van MeconCash alsmede voor transacties in mobiele spelletjes die M.Pay gebruiken.

Het persbericht meldt dat gebruikers nog meer functies uit de samenwerking in de toekomst kunnen verwachten. Charlie Lee, oprichter van litecoin en de Litecoin Foundation, zegt dat dit een grote stap is voor beide partijen:

“De integratie van Litecoin in het platform van M.Pay en een groot netwerk van geldautomaten is een grote stap in de uitbreiding van de voetafdruk van Litecoin op de Zuid-Koreaanse markt, en we zijn verheugd om samen te werken met MeconCash terwijl ze hun platform blijven uitbreiden en aanvullende diensten aanbieden waarmee Litecoin worden gebruikt”

Jo Jae Do, voorzitter van MeconCash, zegt dat de samenwerking ook op wereldwijd niveau zal bijdragen:

“Door onze samenwerking met Litecoin Foundation zullen we de aanwezigheid van litecoin op de Koreaanse markt laten groeien, te beginnen met de geldopnameservices. En met Litecoin Foundation als onze partner, verwachten we wereldwijd te groeien en positieve synergieën te zien in de komende toekomst, niet alleen op de Koreaanse markt, maar ook op de wereldmarkt.”

Alan Austin, directeur van Litecoin Foundation, zegt dat de samenwerking nieuwe kansen biedt:

“De mogelijkheid om via Litecoin toegang te krijgen tot contant geld bij meer dan 13.000 geldautomaten opent de deur naar nieuwe kansen op de Koreaanse markt en wereldwijd. Met miljarden aan overboekingen die elk jaar naar Zuid-Korea worden verzonden, biedt Litecoin (door zijn snelheid, veiligheid en lage transactiekosten) aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden om geld naar het buitenland te verzenden via het M.Pay-platform.”