In de afgelopen twee weken daalde de litecoin-prijs flink terug nadat het een tijdje boven de $90 handelde. Uiteindelijk brak LTC een aantal belangrijke supports, zoals die op $85,00 en $80,00. Uiteindelijk zakte litecoin onder de $80 en de 55-Moving Average op de 4-uurs grafiek. 

Uiteindelijk werd ook de support op $75 gebroken waarna de koers een low vormde rond de $70. Op dit moment lijkt de litecoin koers te consolideren rond dit prijsniveau. De eerstvolgende weerstand ligt op dit moment rond de $74. Echter vormt de koers op dit moment een dalend trendkanaal, net als bitcoin (BTC), waardoor LTC verder naar beneden kan worden gedrukt. 

De weerstandslijn van dit kanaal ligt ook rond de $74 waardoor dit prijsniveau sterke weerstand kan gaan bieden. Lukt het de bulls door deze obstakels heen te drukken dan ligt de volgende hindernis op $76. 

Kijken we nog verder omhoog dan zien we de 55-MA op de 4-uurs grafiek op ongeveer $77 liggen. Ook daar kan de litecoin koers dus weerstand tegen gaan komen. Kortom, de weg omhoog bestaat uit veel weerstand en de bulls hebben daardoor een flinke klus voor de boeg.

Lukt het de bulls niet om de koers omhoog te drukken, en zakt LTC onder de $70, dan kunnen er verdere dalingen voorkomen. Deze daling kan LTC terug richting de $65 en $60 duwen. Voor nu ziet het er naar uit dat de trend bearish is.