De litecoin (LTC) koers is de afgelopen week weer onder de support bij $46 gedoken nadat het werd afgeslagen bij de weerstandszone bij $50. De bulls lijken nu echter weer wat kracht te hervinden en LTC is daarmee nu weer op weg naar de $46. In dit artikel lees je alles over de recente ontwikkelingen en huidige stand van zaken omtrent de litecoin koers.

4-uurs grafiek 

Litecoin begon de maand december boven de $46 nadat het eind november nog de $50 wist te testen. Hier bleek de weerstand echter te sterk waardoor de koers weer richting de support bij $46 terugzakte. Op 2 december kwam LTC weer onder dit prijsniveau terecht maar er was geen sprake van een verdere daling richting de low van november bij $42. 

De afgelopen week bleef litecoin de buurt van de $46. Het testte deze weerstand een aantal keren maar werd telkens afgeslagen. Litecoin wordt op cryptocurrency-exchange Coinbase op dit moment verhandeld voor $45,70. De koers bevindt zich dus weer vlak onder dit prijsniveau, en de Relative Strength Index (RSI) en MACD tonen net als bij bitcoin (BTC) een aantal bullish signalen. 

Zo is de RSI op de 4-uurs grafiek van Coinbase boven de 50 terechtgekomen na een aantal dagen in een opwaartse trend te hebben gezeten. De MACD toont op zijn beurt een bullish cross-over

Dagelijkse grafiek 

Op de dagelijkse grafiek moeten er echter nog een aantal bevestigingen gegeven worden om de situatie als bullish te kunnen bestempelen. Zo staat de MACD op het punt om een bullish cross-over te maken, welke mogelijk na een uitbraak boven de $46 gevormd kan gaan worden. De RSI staat bovendien op 37 nadat het uit het oversoldgebied wist te klimmen.

Mocht de LTC koers boven de $46 uitbreken dan ligt het volgende obstakel bij $50. Een belangrijke weerstand ligt een stukje hoger bij $65. De koers zou in het geval van een nieuwe daling bij $40 support kunnen vinden.