Litecoin (LTC) handelt na een scherpe daling van ruim 5% nu op een prijsniveau van $86,50. Over de langere termijn zijn de verliezen nog groter. Zo verloor het over de afgelopen 7 dagen 11,8% en over de afgelopen 30 dagen 20%. Kortom, de altcoin doet het niet zo goed als begin dit jaar.

Terwijl analisten en traders eerder nog een prijsstijging verwachtten als gevolg van de halving die op 5 augustus plaatsvond, blijft de prijs gekte tot nu toe nog uit. Het ziet er naar uit dat deze prijsstijging als voor de halving heeft plaatsgevonden. 

Op de dagelijkse grafiek is te zien dat de litecoin-koers binnen een symmetrische driehoek handelde. Na aangekomen te zijn bij de weerstandslijn van de driehoek begon de koers aan een sterke daling. Uiteindelijk brak de koers onderaan de driehoek uit waardoor de koers verder daalde.

Op dit moment liggen op de dagelijkse grafiek de weerstanden op $90, $97, en $100. Dit laatste weerstandsniveau is vooral sterk vanwege het feit dat de dagelijkse 100-Simple Moving Average zich op dit punt bevindt.

Aan de onderkant liggen er supports op $84, $80 en $75. Gezien het lage handelsvolume en de lage Relative Strength Index ziet het er naar uit dat de bears op dit moment de overmacht hebben. Verdere dalingen blijven dan ook zeker mogelijk.

Net als de meeste andere altcoins verloor ook litecoin veel waarde ten opzichte van bitcoin (BTC). Door deze dalingen van de altcoins, terwijl bitcoin het relatief goed doet, steeg de bitcoin dominantie tot ongekende hoogtes.