De litecoin (LTC) koers handelde vorige week binnen een stijgend driehoekspatroon en de technische indicatoren lieten een aantal bearishsignalen zien. LTC is uiteindelijk aan de onderzijde van het patroon uitgebroken, waarmee het een neerwaartse trend heeft ingezet.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van cryptocurrency-exchange Coinbase is te zien dat litecoin op 13 november aan de onderzijde van het stijgende driehoekspatroon is uitgebroken. De daling werd ingezet richting de uurlijkse 100-Moving Average (MA) welke uiteindelijk ook werd doorbroken. 

LTC vormde uiteindelijk een low bij $56 waar het even support vond. Na een korte opleving werd de neerwaartse trend voortgezet en werd ook de 200-MA doorbroken. Een nieuwe maandelijkse low werd gevormd bij $53,90 en de LTC koers lijkt nu support te vinden bij $55. 

De Relative Strength Index (RSI) laat een waarde van 29 zien nadat het zich gisteren nog in het overboughtgebied bevond. De MA-lijnen op de MACD komen dichter bij elkaar maar van een bullish cross-over is nog geen sprake. 

Dagelijkse grafiek

Hetzelfde beeld wordt bevestigd op de dagelijkse grafiek. De koers brak aan de onderzijde uit maar vond even support bij de 200-dagen MA. Daar zakte litecoin uiteindelijk ook doorheen. Litecoin bevindt zich daarmee op dit moment onder de 50-, 100- en 200-dagen MA’s. 

De RSI bevindt in een dalende trend en staat op dit moment op 39. De MACD maakte op 13 november een bearish cross-over. Kortom, de richting van de LTC koers voor de langere termijn lijkt neerwaarts te zijn. 

Support- en weerstandszones

LTC bevindt nu vlak boven de support bij $55. In de situatie dat de litecoin koers hier doorheen zakt kan de koers versnellen richting de $50 met daaronder de volgende belangrijke support op $40. Het eerstvolgende obstakel voordat litecoin kan herstellen ligt op $60. Een close boven dit niveau is nodig voordat het herstel kan worden ingezet richting de $65.