Nadat litecoin (LTC) op 22 juni naar een nieuwe top voor 2019 wist te stijgen, is de koers daarna onderuit gegaan. Ondanks deze dalingen handelt de litecoin koers nog steeds boven een belangrijke trendlijn, waarmee kan worden gesteld dat de koers nog steeds in een uptrend zit.

Op het moment van schrijven is de waade van litecoin (LTC) volgens CoinMarketCap $118,50. De afgelopen 24 uur zakte litecoin met 4,8% naar beneden. Hiermee blijft het boven de belangrijke support op $110.

Verder blijft de koers op dit moment ook boven de belangrijke stijgende trendlijn. De litecoin koers bevindt zich op dit moment vlak boven dit punt en de komende uren wordt dus duidelijk of het LTC gaat lukken om ook nu weer boven deze lijn te blijven.

Litecoin handelt daarnaast op de 4-uurs grafiek in een wedge, met een resistance– en support-lijn die steeds dichter naar elkaar toe lopen. Een eventuele uitbraak is daardoor een van de mogelijkheden. Gezien de Moving Average Convergence Divergence (MACD) die het positieve gebied in lijkt te kruisen, bestaat de kan dat de koers uiteindelijk aan de bovenzijde zal uitbreken.

Voor nu ligt de belangrijkste support voor litecoin op $110. Het vond daar al een aantal keer eerder support. Stijgt de koers vanaf hier verder omhoog dan moeten de bulls rekening houden met weerstand op $120. Daarboven zal de volgende resistance op ongeveer $128 liggen, waar ook de 100-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek zich op dit moment bevindt.