De Litecoin Foundation gaat een litecoin (LTC) debit card lanceren. Dit zal het doen in samenwerking met twee andere crypto-bedrijven; BiBox en Ternio. Met de betaalkaart zal het makkelijker worden om in fysieke winkels met litecoin te betalen.

De drie partijen vervullen elk hun eigen taak. Zo zal de Litecoin Foundation de “Litecoin BlockCard” aan de man proberen te brengen, Ternio levert de technologie en BiBox zal de valuta omwisselen voor fiat-valuta. Naast litecoin zullen ook de altcoins van de bedrijven worden ondersteund door de betaalkaart: Ternio (TERN) en Bibox Token (BIX).

De betaalkaart zal als eerst in de Verenigde Staten worden gelanceerd. Dit druist volgens velen in tegen het heersende sentiment onder toezichthouders in het land. Zo besloot de cryptocurrency exchange Binance het land te verlaten na moeilijkheden met de toezichthouder.

Later word de BlockCard ook in andere landen gelanceerd. Coinbase lanceerde haar eigen debetkaart eerder al in vijf Europese landen. Echter ondersteunt die betaalkaart veel meer cryptocurrencies. Toch denkt de Litecoin Foundation dat er vraag is naar een dergelijke litecoin betaalkaart.

In een reactie zegt Litecoin oprichter Charlie Lee:

“Dit is een spannende samenwerking voor ons, omdat het de missie van de Litecoin Foundation bevordert om meer use cases te creëren voor de besteding van Litecoin in het dagelijks leven”

Steeds vaker komen dergelijke crypto-betaalkaarten op de markt. Het wordt daarmee steeds gemakkelijker om met cryptocurrencies te betalen in het dagelijks leven. Vaak kleven er nog vrij hoge kosten aan het omwisselen van cryptocurrencies naar fiat-valuta. Voor velen is het de extra privacy echter waard.