In een officiële verklaring op Twitter heeft de Litecoin Foundation aangekondigd te gaan samenwerken met BitGo, een van de grootste cryptocurrency-bewaardiensten die er is. Dit liet de stichting gisteren op 3 januari weten middels onderstaande tweet.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we voor @BitGo multi-signature wallets hebben gekozen als bewaringsdienst.

BitGo noch de Litecoin Foundation heeft verdere details omtrent de samenwerking vrijgegeven, al wordt gespeculeerd dat de Litecoin Foundation met de samenwerking haar klanten wallet-diensten wil gaan aanbieden of dat de stichting eigen fondsen wil laten bewaren door BitGo.

In de bovenstaande tweet geeft de Litecoin Foundation aan multi-signature wallets te gaan gebruiken, wat zoveel inhoud als dat meerdere partijen toestemming kunnen geven alvorens een transactie wordt voltooid. Vaak worden dit soort wallets gebruikt voor gedeelde wallets of kunnen ze uitkomst bieden op het gebied van veiligheid. Het is dan namelijk mogelijk om een deel van de private key onder te brengen bij een derde.

Mocht de Litecoin Foundation met BitGo daadwerkelijk eigen fondsen gaan bewaren, dan staat deze ontwikkeling niet op zichzelf. In september vorig jaar werd namelijk bekend dat Celsius Network, een platform voor crypto-leningen en bankzaken, fondsen bewaart voor de stichting. Het is waard te vermelden dat het gerucht de ronde doet dat de stichting een gebrek aan kapitaal heeft. Zo zou een rapport uit oktober vorig jaar uitwijzen dat de Litecoin Foundation zo’n $200.000 aan activa zou hebben.

Andere klanten van BitGo zijn crypto-bedrijven, blockchain-bedrijven, cryptocurrency exchanges en andere partijen.

Op nieuwjaarsdag berichtte we al over Litecoin. In een update liet Litecoin-ontwikkelaar David Burkett namelijk weten dat de eerste maand van ontwikkelingen aangaande MimbleWimble erop zit en dat het team nu bezig is met de implementatie. Middels het MimbleWimble-project, dat als geheel eigenlijk al in januari 2019 van start ging, wil Litecoin haar gebruikers meer privacy bieden.