Charlie Lee, oprichter van litecoin (LTC), spreekt in een recent interview over bitcoin (BTC), de halving, fiatvaluta, het Lightning Network, atomic swaps en natuurlijk de altcoin zelf. Lee werd op 26 januari geïnterviewd door Crypto Lark die een aantal vragen vanuit de community aan Lee stelde.

Als eerst wordt aan Lee gevraagd wat hij van de aankomende halving van bitcoin verwacht. Lee geeft aan dat het wellicht een selffulfilling prophecy zal zijn. Door de hype gaan mensen vanzelf investeren omdat ze bang zijn anders de boot te zullen missen wat vervolgens automatisch de prijs zal opvoeren.

Toen Lee gevraagd werd wie de grootste concurrent is van litecoin zegt hij zonder twijfel dat het fiatvaluta is. Hij zegt dat het punt niet zozeer het onderlinge gevecht tussen cryptocurrencies is maar het behalen van het ultieme doel en dat is dat mensen digitale valuta gaan gebruiken:

“Ik denk dat cryptocurrency een betere vorm van geld is, maar het gaat enige tijd duren voordat we die oorlog hebben gewonnen. Het belangrijkste is dat je waarde kunt overdragen.

We hebben gevochten tegen een centrale partij en niemand kan vandaag crypto-transacties censureren. En dat is het belangrijkste, toch? Je kunt via het litecoin-netwerk geld sturen zonder dat je daarvoor een centrale partij nodig hebt.

Cryptocurrencies kunnen miljarden dollars waard zijn, maar als mensen het niet gebruiken zoals ze fiat-geld gebruiken, wat is dan het punt? Wat voor mij belangrijk is, is dat het een oppotmiddel is en gebruikt wordt voor betalingen.”

Litecoin wordt vaker het digitale zilver genoemd in relatie tot bitcoin dat het digitale goud zou zijn. Lee wordt gevraagd of hij dat nog steeds gelooft en dat bevestigt hij. Hij meldt dat een van de grootste redenen voor de ontwikkeling van litecoin was om eenvoudiger en sneller transacties uit te voeren tegen lagere tarieven:

“En dat is nog steeds het geval vandaag. Wanneer ik litecoin stuur, bevestigt het veel sneller dan bitcoin. Ik ontvang tien tot twintig bevestigingen in slechts een paar minuten.”

Vervolgens wordt Lee gevraagd hoe hij denkt dat litecoin eruit zal zien over vijf jaar. Lee zegt dat het Lightning Network voor litecoin verbeterd zal zijn en dat hij verwacht dat zogenaamde atomic swaps prominenter zullen zijn. Atomic swaps laat mensen direct cryptocurrencies van verschillende blockchains omwisselen zonder het gebruik van een exchange.

Atomic Swaps kunnen al uitgevoerd worden tussen bitcoin en litecoin, maar Lee zegt dat het momenteel nog ongebruiksvriendelijk is en dat er nog veel verbeteringen zijn om uit te voeren voordat het gebruik groeit. Atomic Swaps zijn niet onmiddellijk, maar met behulp van Lightning zou dat wel kunnen:

“Ik denk dat veel mensen opgewonden wachten op meer ontwikkeling aan de Lightning kant. Met Lightning atomic swaps zou het onmiddellijk zijn en ik denk dat het dan veel gebruikt zal worden. “

Onlangs vroeg Lee aan LTC-miners om vrijwillig 1% bij te dragen aan de ontwikkeling van litecoin, maar het idee werd niet hartelijk verwelkomd.