Binance heeft litecoin (LTC) toegevoegd aan zijn Singaporese dochterplatform Binance Singapore. Dankzij de toevoeging kunnen inwoners van Singapore nu litecoin kopen middels de Singaporese dollar. Dit maakt het kopen van litecoin in Singapore een stuk gemakkelijker, aldus CFO van Binance Wei Zhou.

Binance Singapore is een zogenaamde fiat-naar-cryptocurrency exchange. Op dit platform kunnen investeerders met de Singaporese dollar cryptocurrency kopen. Binance lanceerde eerder al soortgelijke platformen in Jersey en Uganda. Het hoopt hiermee de toegang tot de handel in cryptocurrencies te vergemakkelijken.

Het Singaporese platform werd afgelopen april onthuld. Echter ging het pas op 10 juli live. Volgens Binance is het aantal gebruikers op Binance Singapore sinds de lancering met 20% gestegen. Ook het handelsvolume zit in een stijgende lijn.

In reactie op de lancering van Binance Singapore zei de CFO van Binance, Wei Zhou:

“Vanuit een fiat-on-ramp perspectief zal het een geweldige lancering zijn in de zin dat mensen in Singapore toegang hebben tot cryptocurrency via hun traditionele bankkanalen.”

De reden dat het hoofdplatform van Binance, Binance.com, over het algemeen fiat-valuta vermijdt, heeft te maken met het feit dat reguleringen in verschillende landen uitbreiding onmogelijk maakt. Daarom koos Binance ervoor om aparte platformen op te richten om zo langzaamaan uit te breiden naar andere delen van de wereld.

De litecoin koers lijkt op dit moment niet te reageren op het relatief positieve nieuws. De afgelopen dagen zit bitcoin (BTC) en de rest van de cryptomarkt in een dalende trend. Zo zakte bitcoin onverwachts ver terug. Ook litecoin beweegt met de rest van de markt mee en verloor de afgelopen dagen een aanzienlijk deel van zijn waarde.