Justin Sun, de oprichter van en CEO van de TRON Foundation, heeft met een astronomisch hoog bod een liefdadigheidsveiling gewonnen. De prijs? Een etentje met de welbekende succesvolle investeerder Warren Buffett!

Met een bod van maar liefst $4.567.888 wist Sun de veiling te winnen. De opbrengst van de veiling worden gedoneerd aan de GLIDE Foundation. De stichting helpt vooral daklozen, armen en etnische minderheden.

Sun mag nu, samen met zeven gasten, aan tafel met Warren Buffett. De belegger is naast CEO van Berkshire Hathaway ook schatrijk. Zijn geschatte vermogen is naar verluidt niet minder dan $80 miljard. Buffett staat daarnaast bekend als een echte scepticus wanneer het crypto aankomt. Zo zei hij eerder dat bitcoin (BTC) geen échte waarde heeft en dat het niets meer dan een gokmiddel is. Of om het in zijn eigen woorden te stellen: Bitcoin is “rattengif in het kwadraat”.

Sun heeft al een gast uitgenodigd om met hem mee te gaan; Changpeng Zhao, de CEO van een van ‘s werelds grootste cryptocurrency-exchanges Binance. Ook heeft Anthony Pompliano, CEO van Morgan Creek Digital, uitgenodigd om mee te gaan. Changpeng Zhao feliciteerde Sun via Twitter:

Ondanks het feit dat Buffett een grote crypto-scepticus is, is Sun volgens een blogpost een grote fan van de schatrijke belegger. Hij zegt daarnaast uit te kijken naar de ontmoeting met Buffett. Hij zou hem ervan willen overtuigen dat cryptocurrency en de onderliggende blockchain-technologie grote potentie hebben. Zo stelt hij in een persbericht:

Ik kijk ernaar uit om een echte pionier in het beleggen te ontmoeten. Ik kijk ernaar uit om met Warren Buffett te praten over de potentie van blockchain en om daarnaast waardevolle tips en inzichten van hem te krijgen over het ondernemerschap.