Facebook zal naar verwachting morgen de whitepaper van zijn eigen cryptocurrency gaan onthullen. Dit meldt Techcrunch in een artikel dat twee weken geleden werd gepubliceerd. Echter zal het morgen ook een aantal andere dingen gaan onthullen, blijkt uit een aantal anonieme bronnen.

Facebook werkt al langere tijd aan een cryptocurrency. Het bedrijf wil een stablecoin gaan lanceren waarmee miljarden gebruikers van Facebook’s ecosysteem geld kunnen versturen en ontvangen. Een van de problemen die Facebook hiermee hoopt op te lossen is mensen die geen toegang hebben tot bankdiensten alsnog een manier te kunnen bieden om geld te verdienen en een bankrekening te hebben.

De stablecoin zal verbonden zijn aan een aantal fiat-valuta. Hiermee zou volatiliteit tot een minimum beperkt kunnen worden. De stablecoin zal daarom overal ter wereld veilig te gebruiken zijn.

Morgen zal het bedrijf de whitepaper, met daarin alle informatie over het product, vrijgeven. Daarnaast zal het ook de Libra Association onthullen, een orgaan dat gevestigd zal zijn in Genève dat de stablecoin overziet. Ook zal er een speciaal fonds worden opgericht om de waarde van de stablecoin te kunnen garanderen.

Het Libra Fund zal naar verluidt uit activa bestaan die worden onderhouden in een fonds. De activa in het fonds zullen als reserve dienen om de waarde te kunnen garanderen. Ook dit fonds zal in Genève gebaseerd zijn.

Hoe de cryptocurrency zal gaan heten is nog niet helemaal duidelijk, tot nu toe zijn er twee mogelijke namen bekend; Libra en GlobalCoin. Veel analisten verwachten dat de stablecoin positief uit zal gaan pakken voor bitcoin (BTC). Zodra mensen de Facebook crypto in handen hebben is de stap naar bitcoin, een volledig gedecentraliseerde crypto in tegenstelling tot Facebook’s creatie, veel kleiner. De verwachting is dan ook dat bitcoin mogelijk in waarde zal gaan stijgen naarmate meer mensen Facebook’s crypto gaan gebruiken.