De social media-reus Facebook zal mogelijk deze maand nog zijn eigen cryptocurrency gaan aankondigen. Dit claimt CNBC op 5 juni in een nieuwsbericht.

Facebook zou al langere tijd bezig zijn met de ontwikkeling van de cryptocurrency, GlobalCoin genaamd. Volgens CNBC kunnen werknemers van Facebook ervoor kiezen om een deel van hun salaris in de crypto te ontvangen.

Naar verluidt zal de cryptocurrency een stablecoin zijn waarmee gebruikers van verschillende apps geld naar elkaar kunnen versturen. Een stablecoin is een cryptocurrency waarvan de waarde is gelinkt aan een fiat valuta. In dit geval zal de stablecoin aan een verscheidenheid van fiat valuta verbonden zijn zodat het overal ter wereld gebruikt kan worden.

De stablecoin zal gebruikt kunnen worden binnen WhatsApp, Messenger en Instagram. Het bereik van de cryptocurrency is daarmee enorm. Het is dan ook de verwachting dat GlobalCoin een flinke boost zal geven aan de adoptie van cryptocurrencies wereldwijd.

Naast het versturen van geld binnen de eerder genoemde applicaties zal de cryptocurrency ook via fysieke geldautomaten opgenomen kunnen worden.

Om te vermijden dat transacties met de crypto te gecentraliseerd worden geverifieerd zal Facebook deze taak uitbesteden aan derden. Naar verluidt kunnen zij voor $10 miljoen een node worden binnen het netwerk van GlobalCoin.

Het bedrijf is de afgelopen maanden opvallend stil geweest over het project. Het zou in overleg zeg met een aantal cryptocurrency exchanges om de stablecoin beschikbaar te maken op deze platformen. Daarnaast is Facebook ook in overleg met de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan alle eisen voor wat betreft wetgeving.