Vitalik Buterin stelt in een onlangs verschenen stuk voor om de blockchain van Bitcoin Cash te gebruiken als datalaag. Dit zou de Ethereum-blockchain efficiënter moeten maken tot Ethereum 2.0 wordt doorgevoerd. Figuren uit de crypto-sector reageerden met gemengde gevoelens op het idee van Buterin.

Het idee is om de blockchain van Bitcoin Cash als een soort datalaag te gaan gebruiken. Door de blockgrootte van Bitcoin Cash zou de data throughput van Ethereum vier keer worden vergroot. Daarnaast heeft het Ethereum-protocol al een mechanisme dat BCH-blocks kan verifiëren. 

Op Twitter kwamen veel reacties op het idee van Buterin. Deze waren over het algemeen negatief, zoals Alex van de Sande. In een tweet schreef hij “Volgens mij kan je als je Vitalik bent je 1 april-grappen wanneer je maar wilt de wereld in sturen.” 

Anderen reageerden juist positief. Vooral het idee dat blockchains samenwerken staat bijvoorbeeld Ivan on Tech aan. Hij schreef in een tweet:

“Dit is nog maar het begin, omdat de crypto-gemeenschap volwassener wordt, zal de focus overschakelen van tribalisme naar samenwerking.”

Het idee is een oplossing voor de korte termijn. Wanneer Ethereum 2.0 geïmplementeerd wordt zal de blockchain van Ethereum namelijk snel genoeg zijn om de data aan te kunnen. Ethereum 2.0 is een nieuwe versie van Ethereum waar bijvoorbeeld Proof-of-Stake (PoS) wordt geïmplementeerd. Dit zal de blockchain naast sneller ook zuiniger maken ten opzichte van de huidige Ethereum blockchain.