De Franse spelontwikkelaar Ubisoft gaat mogelijk blockchain inzetten voor een aantal van haar spellen. Middels blockchain zouden objecten binnen een spel kunnen worden verzameld en verhandeld. Dit schrijft het Franse nieuwsplatform Les Échos op 11 juni op basis van anonieme bronnen.

Blockchain-technologie maakt het mogelijk om zogenaamde “non-fungible tokens (NFT’s)” uit te geven. Dit zijn in principe hetzelfde als cryptocurrency tokens, alleen vertegenwoordigen NFT’s bijvoorbeeld spelobjecten zoals outfits of zwaarden.

Dankzij blockchain kunnen deze objecten een gelimiteerde opgave hebben waardoor er schaarste ontstaat. Daarnaast kan een speler daadwerkelijk eigenaar zijn van het object doordat zijn of haar wallet het object bezit. Ubisoft is echter naar verluidt meer van plan.

Zo wil het spelers de mogelijkheid bieden de objecten buiten de spellen te verhandelen. Spelers zouden zodoende de objecten op bijvoorbeeld cryptocurrency exchanges kunnen verhandelen met andere spelers. Een game-kenner legt uit aan Les Échos:

“Wanneer je een outfit koopt in Fortnite bijvoorbeeld, dan gaat je investering verloren. Het accessoire zit vast in het spel. Als we blockchain gebruiken, geven we een fysiek bestaan aan een digitaal object.”

Het is onduidelijk wat de plannen van Ubisoft precies zijn. Wel zou het bedrijf volgens de anonieme bron al een blockchain hebben aangewezen; Ethereum. Daarnaast is het aannemelijk dat het plan voor het eerst in het spel Watchdogs Legion wordt geïmplementeerd.

Dit spel speelt zich namelijk af in de nabije toekomst waar cryptocurrency de rol van fiat-valuta heeft overgenomen. Een aanzienlijk onderdeel van het spel draait om dit gegeven en dus zou het implementeren van blockchain goed in het plaatje passen van dit spel.

Steeds vaker gebruiken spelontwikkelaars blockchain om objecten daadwerkelijk waarde te geven. Dit zal gamen naar verwachting een heel nieuw aspect geven.