Er zit inmiddels meer dan $900 miljoen opgesloten in decentralized finance (DeFi) contracten. Dat viel als eerst Mati Greenspan, oprichter van Quantum Economics en voormalig marktanalist bij eToro, 3 februari op:

DeFi, ook wel bekend als de sector met gedecentraliseerde financiële producten, is enorm toegenomen aan populariteit de afgelopen maanden. Vooral in 2020 is de groei sterk toegenomen. Ter vergelijking lag medio december de hoeveelheid dat opgesloten zit in DeFi contracten nog rond $600 miljoen.

Het overgrote deel gaat via Maker DAO, een decentralized autonomous organization op het Ethereum (ETH) netwerk. Bijna 60% van DeFi komt vanuit dit project. Maker DAO heeft de DAI stablecoin uitgebracht op de blockchain van ethereum.

De waarde van deze DAI stablecoin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar (USD), maar wordt niet ondersteund door fiatreserves als andere stablecoins. Maker biedt smart contracts aan waar gebruikers ether in kunnen vastzetten als onderpand voor een lening met behulp van zogenaamde Collateralized Debt Positions (CDP’s).

Vitalik Buterin, medeoprichter van Ethereum, liet onlangs weten dat hij de term lening met DeFi niet helemaal passend vindt. Hij zei op Twitter dat het hem doet “inkrimpen” en noemt het liever een CDP.

Alhoewel de groei van DeFI duidelijk al in een versnelling zit wordt er gespeculeerd dat deze versnelling nog verder kan toenemen zodra de $1 miljard doorbroken is. Tevens verwachten analisten dat dit ook de prijs van ether omhoog kan brengen. De koers van ether heeft een mooie start gemaakt in 2020. De grootste altcoin op de markt is de afgelopen maand met bijna 50% gegroeid van ongeveer $130 naar $190.

Vorige maand was al op SATOS te lezen dat ethereum de DeFI-sector domineert. Toen ging het nog om ongeveer $700 miljoen, wat een toename was van 170% in het afgelopen jaar. Daar is dus nu al meer dan $200 miljoen bijgekomen.

Vandaag zei de voorzitter van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat hij verwacht dat futurescontracten voor ethereum eraan komen.