De ethereum (ETH) koers bevond zich vorige week nog boven een stijgende trendlijn en de 4-uurs 100-Moving Average (MA). Bovendien gaven een aantal technische indicatoren bullish signalen. Tot een uitbraak boven de $150 is het echter niet gekomen. Op het moment van schrijven is ethereum $141,3 waard op cryptocurrency-exchange Coinbase.

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we dat ethereum na even boven de 100-MA te zijn gestegen, alsnog onder deze lijn terecht is gekomen. Vervolgens werd ook de stijgende trendlijn gebroken waarmee ETH de daling richting de eerstvolgende support bij $140 inzette. 

Dat support-niveau test ethereum op dit moment voor de derde keer. Zakt de koers hier de komende dagen doorheen dan ligt de eerstvolgende belangrijke support bij $130, waar ETH eind november nog een low vormde bij $131,8. In het geval de ETH koers ook hier doorheen zakt dan bestaat de kans dat de koers richting de $120 gaat, het prijsniveau waar ethereum begin februari voor het laatst in de buurt was.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is de bullish cross-over van de MACD nog altijd intact, echter staat de Relative Strenth Index (RSI) nog altijd laag op 34. Op deze tijdsframe valt echter iets anders op. 

De koers lijkt namelijk een bearish wimpelpatroon te vormen. Dit patroon is kenmerkend door het symmetrische driehoekspatroon (wimpel) dat aan een mast bevestigd is (een snelle neerwaartse beweging resulterende in een aantal lange rode candles). Dit kan een bearish signaal zijn.

Of dit ook uiteindelijk tot een daling zal leiden, wordt mogelijk de komende dagen duidelijk. Mocht dit inderdaad zo zijn dan is het prijsniveau van $130 belangrijk in de gaten te houden, dit is namelijk het eerstvolgende support-niveau. Voor nu blijft de $150 het eerstvolgende belangrijke weerstandsniveau. 

Onlangs maakte de startup Iden3 bekend dat de “ZK-Rollup-functie” het Ethereum-netwerk zou kunnen helpen opschalen. Deze functie zou nu geïmplementeerd kunnen worden dankzij de onlangs uitgevoerde Istanbul hard ford.