Nadat de ethereum (ETH) koers eind september onder de weerstand bij $190 terechtkwam, is het de altcoin ondanks de vele tests niet meer gelukt om boven dit prijsniveau uit te komen. ETH zakte de afgelopen dagen verder terug en bereikte op 25 november een low van $131 op cryptocurrency-exchange Coinbase. 

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek van Coinbase is te zien hoe ether een flinke duikvlucht heeft gemaakt. De Relative Strength Index (RSI) kwam na deze duikvlucht in het oversoldgebied terecht waarna ETH weer iets herstelde. Bovendien vormde de MACD op 25 november een bullish cross-over waarna de koers weer kon herstellen richting de weerstand bij $155. 

Sinds het bereiken van deze weerstandszone vormt ETH nu echter een dalende trendlijn. Even wist het hier bovenuit te stijgen als gevolg van de de pump-en-dump van bitcoin (BTC) gisteren, echter handelt het nu weer onder de trendlijn. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $146 op Coinbase. ETH test daarmee op dit moment de trendlijn en mogelijk wordt het de komende uren al duidelijk of een uitbraak mogelijk is.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek is dezelfde dalende trendlijn te zien. Het momentum van de trend lijkt echter af te nemen gezien de MACD- en signaallijn die zich dicht bij elkaar bevinden. Wel toont de RSI op de dagelijkse grafiek een waarde van 34 waardoor de bears nog de overhand lijken te hebben.

Mocht de MACD een bullish cross-over vormen en de koers boven de dalende trendlijn uitbreken, dan is het mogelijk ETH opnieuw herstelt richting de $155. Een uitbraak boven dit prijsniveau kan een verder herstel richting de $160 en $165 inhouden. Houdt de dalende trendlijn stand dan zou ethereum de support bij $140 mogelijk de komende dagen kunnen gaan bereiken, waaronder de volgende belangrijke support bij $130 ligt.