Volgens de cryptocurrency-investeerder en tevens partner van Placeholder, Chris Burniske, zit ethereum (ETH) op dit moment in zijn eerste “mainstream bear-markt”. Hij vergelijkt deze bear-markt met bitcoins (BTC) eerste bear-markt in 2014 en 2015. 

In een tweet stelt Burniske dat investeerders op dit moment dezelfde kansen krijgen die investeerders jaren geleden ook met bitcoin kregen. Zo schrijft hij:

“Voor objectieve waarnemers was het momentum van het netwerk duidelijk ondanks de bearish prijsactie; degenen die geneigd waren zich af te keren op basis van waargenomen gevestigde belangen, werden verblind door vooroordelen en misten de bus. Wat er toen met $BTC gebeurde, gebeurt nu met $ETH.”

Ondertussen is er een hevige discussie aan de gang binnen de crypto-gemeenschap. In een recent interview stelde de Ethereum-bedenker en -ontwikkelaar Vitalik Buterin dat Ethereum tegen zijn limiet zit en dat de blockchain bijna vol is. Volgens hem is schaalbaarheid dat ook een van de grootste uitdagingen van dit moment.

De CEO van de cryptocurrency exchange Binance, die een uitgebreid ecosysteem met bijvoorbeeld Binance Chain en Binance Coin (BNB) overziet, reageerde op de uitspraken van Buterin:

“Ik mag Vitalik & ETH, maar snelheid en capaciteit was een jaar geleden een probleem, maar nu een grotendeels opgelost probleem voor nieuwere blockchains (voorlopig). We moeten echte toepassingen die mensen daadwerkelijk gebruiken gaan uitbreiden, zodat we de nieuwe capaciteitsproblemen/limieten opnieuw raken. Focus op toepassingen.”

Of Ethereum zonder kleerscheuren uit deze bear-markt komt moet worden afgewacht. Uit een onlangs verschenen Twitter-poll blijkt dat 54% van de investeerders verwacht dat ETH uiteindelijk weer boven de $1.000 uit zal gaan komen.