De ethereum (ETH) koers kon gisteren al flink stijgen en zette toen een yearly high neer. ETH heeft de opwaartse beweging de uren daarop echter voortgezet waarmee de koers tot een nieuw hoogtepunt kon stijgen. Nu lijkt ETH echter zoals verwacht weerstand tegen te komen bij het prijsniveau van $270.

Ethereum zette zodoende een nieuw jaarlijks hoogtepunt van $276 neer op cryptocurrency-exchange Coinbase. Dit houdt in dat ETH sinds begin dit jaar met 112% in waarde is gestegen. De positieve koersbewegingen worden onderbouwd door een aantal positieve fundamentele ontwikkelingen.

Zo steeg volgens data van Coin Metrics het aantal actieve adressen de afgelopen week met 21,5% en nam ook het aantal transacties op het netwerk met 13,2% toe. Dit toont mogelijk een toename van het gebruik van het netwerk, wat een positief teken is voor de algehele adoptie.

De ethereum koers lijkt nu echter op weerstand te stuiten bij $270. ETH corrigeerde de afgelopen uren terug naar het huidige niveau van $260. De beweging volgt nadat de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs en dagelijkse grafieken behoorlijk overbought raakte na de recente stijging.

Mocht ethereum verder terugzakken dan kan er mogelijk steun worden gevonden bij $250. Op dit moment blijft de $270 het belangrijkste obstakel op de weg naar de $300. Gezien de huidige situatie is een stijging richting dit laatstgenoemde prijsniveau op dit moment onzeker.

Onlangs werd bekend dat JPMorgan zijn blockchain-project Quorum mogelijk wil gaan fuseren met Consensys, een bekende Ethereum-ontwikkelaar. Het nieuws werd door Reuters gepubliceerd en is gebaseerd op anonieme bronnen. De fusie zou ergens in de komende zes maanden plaatst moeten gaan vinden.