Het is ethereum (ETH) uiteindelijk gelukt om door de $140 heen te breken! Vorige week bevond de ethereum koers zich vlak onder dit prijsniveau na eerder nog de weerstandszone bij $135 te hebben doorbroken. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $143,36 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Op het moment dat de vorige ethereum update werd geschreven, bevond de ETH koers zich vlak onder de $145. Een aantal bullish signalen op de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) maakten de kans dat ETH hier doorheen zou kunnen breken aannemelijker. Uiteindelijk lukte het de bulls niet lang daarna inderdaad om de koers hier doorheen te drukken.

Zodoende steeg ethereum naar de volgende weerstand bij $145 waar het direct weerstand ondervond en terug daalde naar de $140. Op 8 januari kon ETH de weerstand bij $145 opnieuw testen en leek even door te kunnen breken. Een high werd gevormd bij $148 echter bleek de uitbraak niet duurzaam te zijn. De koers zakte helemaal terug tot de $135 om vervolgens opnieuw naar de $145 te stijgen. Kortom, het waren een aantal volatiele dagen!

Tot nu toe heeft de ETH koers zo’n vijf keer geprobeerd door de $145 heen te breken, wat aantoont dat de weerstand hier sterk is. Op de 4-uurs grafiek lijkt ethereum hierdoor wat kracht te verliezen. De RSI nadert op deze tijdsframe de 50 nadat het al een aantal dagen in een neerwaartse trend zit. Daarnaast bevestigde de MACD recentelijk een bear cross.

Op de dagelijkse grafiek lijkt de RSI niet hoger dan de 60 te kunnen klimmen. Al sinds september vorig jaar heeft de RSI niet meer hoger dan dit niveau kunnen komen. De MACD toont op zijn beurt dat het opwaartse momentum dat in december inzette, aan het afnemen is.

Op dit moment blijft de grote vraag dan ook of ethereum door die belangrijke $145 heen kan breken. Mocht dit lukken dan ligt op $150 alweer de volgende belangrijke weerstandszone. Omlaag kunnen de $140 en $135 voor steun zorgen.