Bitcoin (BTC) doet het de afgelopen dagen goed. Ook ethereum (ETH) begint nu aan te haken, alhoewel het de vraag is of dit komt door een toenemende vraag, of enkel door de stijgende bitcoin koers. ETH is nu op weg naar een zone waar het in het verleden veel weerstand tegenkwam.

Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $345,60 waard volgens CoinMarketCap na een mooie stijging van 11,5%. Het staat met een marktkapitalisatie van $36,8 miljard stevig op de tweede plaats in de ranglijst met cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Terwijl het volume de afgelopen tijd laag is voor ethereum, stijgt de koers alsnog flink. Dit effect is vaker waarneembaar wanneer bitcoin sterk stijgt. Hierdoor stijgen de koersen van de altcoins terwijl de vraag nauwelijks toeneemt.

Voor nu ligt een belangrijke resistance rond de $360, een prijsgebied waar ETH in het verleden vaker moeite mee had. Om te kunnen achterhalen waarom ethereum het moeilijk heeft sinds is het goed om naar de ETH/BTC grafiek te kijken. Daarop valt te zien dat terwijl bitcoin aan zijn sterke groei begon, de waarde van ethereum flink teruggezakt is. 

Op deze grafiek wordt nu echter een zogenaamde doji candle gevormd, wat een trendommekeer kan signaleren. Deze candle wordt bovendien vlak boven een belangrijke support-zone gevormd, waardoor het nog aannemelijker wordt dat de ETH koers in de lift zal gaan.

Nog een bullish signaal is de relative strength index (RSI). Die vormt sinds begin 2019 een duidelijke uptrend. Dit duidt aan dat het momentum steeds bullisher aan het worden is, waarmee de stelling dat ethereum gaat stijgen nog verder wordt onderbouwd.