Het was opnieuw een volatiele week voor ethereum (ETH). De grootste altcoin op basis van marktkapitalisatie had vorige week nog moeite met de weerstandszone bij $145 maar kon uiteindelijk alsnog uitbreken. De prijs van ethereum is op het moment van schrijven $164,80 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Ethereum werd vorige week meerdere keren tegen gehouden bij $145 maar kon in de nacht van 13 op 14 januari uitbreken. Dit ging gepaard met een enorme koersbeweging omhoog helemaal tot aan de weerstand bij $165. De $155 werd dus zonder al te veel moeite gebroken maar de $165 vormde enige tijd weerstand.

Uiteindelijk kon ook deze weerstandszone gebroken worden met een stijging naar de volgende weerstand bij $175. Wanneer we de balans opmaken zien we dat de ethereum koers in 7 dagen tijd met ongeveer 20% in waarde is gestegen. Niet veel later zakte de koers echter behoorlijk terug nadat bitcoin (BTC) een enorme duikvlucht maakte.

ETH zakte hierdoor terug naar de nu support-zone bij $165. Daar handelt de koers op dit moment dus bij in de buurt. De Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek is na deze daling onder de 50 terecht gekomen en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) vormde daarnaast een bear cross. Dit bear cross is nog steeds intact maar mocht de koers standhouden bij dit support-niveau dan zal dit getoonde neerwaartse moment afvlakken en afnemen.

Op de dagelijkse grafiek is daarnaast te zien dat het opwaartse momentum volgens de MACD aan het afnemen is. De MACD vormde het nu nog intacte bullish cross eind december maar zal bij verdere dalingen mogelijk een bear cross gaan vormen. Zoomen we verder uit naar de de wekelijkse grafiek dan is te zien dat de MACD een bullish cross heeft gevormd maar dat de RSI nog vlak onder de 50 staat.

Voor nu is de support bij $165 een belangrijk prijsniveau. Zakt ETH hier doorheen dan kan de 100-dagen Moving Average (MA) bij $157 support bieden. Hieronder kan de $155 eventueel ook nog support bieden. De $145 is echter het belangrijkste support-niveau op dit moment. Omhoog kijkend blijft de $175 met daarboven de 200-dagen MA op $181 de dichtstbijzijnde weerstandszone.