Nadat ethereum (ETH) eind juni nog ver boven de $300 wist te stijgen is de ETH koers aardig teruggezakt. Op de dagelijkse grafiek zit ethereum echter al een tijdje in een stijgend trendkanaal. Een stijging boven de $300 blijft dan ook zeker mogelijk. Technische indicatoren signaleren echter ook een mogelijke daling.

Op het moment van schrijven is ethereum (ETH) $296,33 waard op cryptocurrency exchange Coinbase. De altcoin daalde hiermee 1,8% in waarde in de afgelopen 24 uur. Ethereum handelt op dit moment onder de 200-hourly moving average (MA) maar boven de 100-MA. 

Op de uurlijkse grafiek vormt ETH daarnaast een dalend driehoekspatroon, wat op zich een bearish teken is. De support-lijn van deze formatie ligt op ongeveer $270. Bij doorbraak kan de koers verder naar de $260 zakken.

Echter vormt de koers op de dagelijkse grafiek een stijgend trendkanaal. De koers bevindt zich op dit moment bij de support-lijn van dit kanaal, en kan dus mogelijk terug omhoog gaan stijgen. Echter blijft de kans in combinatie met het dalende driehoekspatroon groot dat de koers verder terug zakt.

Zo toont de relative strength index (RSI) een zogenaamde divergence. Terwijl de pieken van de koers swings steeds hoger worden, worden de pieken van de RSI juist lager. Hieruit kan worden afgeleid dat de bulls toch echt kracht aan het verliezen zijn. Ditzelfde geldt voor de MACD.

Toch blijft ethereum sterk afhankelijk van wat bitcoin (BTC) doet. Mocht bitcoin alsnog een sterke stijging laten zien dan is de kans groot dat ethereum weer naar de resistance-lijn van dit trendkanaal zal gaan stijgen.

De eerstvolgende resistance ligt op dit moment op $300. Support kan mogelijk op $290 gevonden worden. De support-lijn van het dalende trendkanaal ligt daar net iets boven op $292.