De koers van ethereum (ETH) is de afgelopen week behoorlijk teruggezakt nadat het op 23 december nog de weerstand bij $135 testte. Echter kon ethereum opnieuw herstellen en hinkt het nu weer tegen de eerder genoemde weerstandszone aan. Op het moment van schrijven is de prijs van ethereum $134,9 op cryptocurrency-exchange Coinbase.

Te beginnen met het koersverloop van de afgelopen week zien we dat ETH een swing heeft gemaakt van $135 naar een low van $122 op 27 december. Daar begon de ETH koers weer te stijgen en kon het in drie dagen tijd weer terug naar de weerstand bij $135 stijgen.

4-uurs grafiek

Op dit tijdsframe is te zien dat de Moving Average Convergence Divergence (MACD) op 27 december een bullish cross-over vormde. Een dag later kon de Relative Strength Index (RSI) de 50 doorbreken, waarmee er twee bullish signalen waar te nemen waren.

In de dagen erop steeg ethereum flink en doorbrak het de 100-Moving Average (MA) en kon het uiteindelijk een high vormen bij $137. Zoals verwacht bood de $135 weerstand, welke ethereum niet kon doorbreken. Daarmee handelt de koers nu op dit moment vlak onder dit prijsgebied.

Na het bereiken van de high zakte ethereum dus weer iets terug. De opwaartse beweging op de MACD houdt echter stand, en ook de RSI blijft hoog op 70 staan na eerder nog even in het overbought-gebied te zijn beland. Een doorbraak zou een versnelling richting het volgende obstakel bij $140 kunnen betekenen.

Dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek heeft de MACD al een bullish signaal gegeven maar bevindt de RSI zich vlak onder de 50 op 48. Mocht het huidige koersverloop zich voortzetten dan zou de RSI de 50 mogelijk kunnen doorbreken.

Voor nu blijft de $135 dus een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden. Mocht de koers de komende uren of dagen alsnog terugzakken dan zou de $123 mogelijk support kunnen bieden. Daarnaast bevindt de 4-uurs 100-MA zich op $130, welke op dat prijspunt support kan bieden.